KATU- JA PIKARUOAT


NÄYTTÖSUUNNITELMAN TEKEMINEN
Näyttösuunnitelmassa mietit, miten näytön eri arviointikohdat toteutuvat näyttöpaikassasi ja mitä töitä ja tehtäviä sinun tulisi tehdä, jotta pystyisit näyttämään työssäsi kaikki näytön arvioitavat osat.
NÄYTÖN TOTEUTUS
PIKARUOKIEN NÄYTTÖ METSÄLÄN OPETUSKEITTIÖSSÄ
Pikaruokien näyttö suoritetaan kahden päivän aikana. Ensimmäisenä päivänä esivalmistellaan ja toisena päivänä tehdään ruoka valmiiksi ja myydään se. Näytön ruokana on pizza.
1. Mieti mitä pizzoja (2-3 erilaista) teet? Miksi nämä?
2. Mitä ensimmäisen päivän esivalmisteluihin kuuluu?
3. Miten pizzoja voisi ennakkoon markkinoida asiakkaille ja varmistaa tilausten määrän?
4. Miten pizzat toimitetaan asiakkaille (kahvila ei ole auki)?
Vastaa alla olevalla lomakkeella
NÄYTTÖ-SUUNNITELMAN ARVOINTIKOHDAT
Vastaa allaolevalla lomakkeella, miten toteutat KAIKKI arviointi kohdat omassa näytössäsi. Esim: 1. Tulen näyttöön pukeutuneena siistiin ja puhtaaseen kokkiasuun.
A. Työprosessin hallinta
1. tulee työvuoroon pukeutuneena tehtävän vaatimalla tavalla ja huolehtii ulkoisesta olemuksestaan
2. noudattaa työaikoja ja sopii tarvittaessa poikkeamista
3. suunnittelee ja aikatauluttaa työvuoronsa työtehtäviä
4. kunnostaa asiakas- ja työtilat toimintojen mukaan
5. valmistaa tai valmistelee pikaruokatuotteita tai -palveluja
6. valmistaa erityisruokavalioiden mukaisia tuotteita
7. huomioi asiakkaiden saapumisen ja käyttäytyy kohteliaasti ja kommunikoi heidän kanssaan palveluhenkisesti
8. suosittelee ja myy pikaruokayrityksen tuotteita
9. siistii ja järjestää asiakas- ja työtilat omatoimisesti
10. hankkii asiakkailta palautetta palveluista tai tuotteista ja kiittää asiakkaita sekä välittää palautteen esimiehille
11. tiedottaa asiakas- ja myyntitilanteet vuoroon tulevalle työntekijälle toimintatavan mukaisesti.
B. Työmenetelmien, -välineiden ja materiaalin hallinta
12. valmistaa ja valmistelee pikaruokayrityksen tuotteita toimipaikan koneita ja laitteita käyttäen
13. varustaa omatoimisesti myyntitiskin siihen kuuluvilla tuotteilla, raaka-aineilla ja tarvikkeilla
14. pitää huolen tuotteiden riittävyydestä ja laadusta
15. puhdistaa koneet ja laitteet
16. käyttää toimipaikan kassaa tai kassajärjestelmää sujuvasti, vastaanottaa ja käsittelee eri maksuvälineitä turvallisesti
17. täyttää tarvittaessa automaatteja.
C. Työn perustana olevan tiedon hallinta
18. esittelee toimipaikan tuotteiden nimet, pääraaka-aineet ja hinnat sekä soveltuvuuden tavallisimpia erityisruokavalioita noudattaville asiakkaille
19. palvelee asiakkaita suomen kielellä ja hoitaa palvelutilanteen ruotsin kielellä ja yhdellä vieraalla kielellä
20. palvelee asiakkaita ruotsin kielellä, hoitaa palvelutilanteen joustavasti suomen kielellä ja hoitaa palvelutilanteen yhdellä vieraalla kielellä
21. hoitaa palvelutilanteen suomen tai ruotsin kielellä sekä yhdellä vieraalla kielellä ja selviytyy auttavasti toisella kotimaisella kielellä
22. hoitaa palvelutilanteen koulutuskielen lisäksi suomen tai ruotsin kielellä sekä yhdellä muulla kielellä.
D. Elinikäisen oppimisen avaintaidot
23. arvioi työsuorituksiensa onnistumista ja kykenee ottamaan vastaan palautetta
24. toimii erilaisten ihmisten kanssa työyhteisössä ja ryhmässä
25. noudattaa toimipaikan työturvallisuusohjeita ja -säädöksiä ottaa työssään huomioon työyhteisön jäsenten, itsensä ja asiakkaiden turvallisuuden
26. noudattaa omavalvontasuunnitelmaa
27. työskentelee ergonomisesti
28. käyttäytyy hyvien käy.ttäytymistapojen mukaisesti
29. noudattaa vaitiolovelvollisuusohjeita
30. toimii kestävän toimintatavan mukaisesti.
