KATU- JA PIKARUOAT

NÄYTTÖSUUNNITELMAN TEKEMINEN

Näyttösuunnitelmassa mietit, miten näytön eri arviointikohdat toteutuvat näyttöpaikassasi ja mitä töitä ja tehtäviä sinun tulisi tehdä, jotta pystyisit näyttämään työssäsi kaikki näytön arvioitavat osat.


NÄYTÖN TOTEUTUS

PIKARUOKIEN NÄYTTÖ METSÄLÄN OPETUSKEITTIÖSSÄ

Pikaruokien näyttö suoritetaan kahden päivän aikana. Ensimmäisenä päivänä esivalmistellaan ja toisena päivänä tehdään ruoka valmiiksi ja myydään se. Näytön ruokana on pizza.

1. Mieti mitä pizzoja (2-3 erilaista) teet? Miksi nämä?

2. Mitä ensimmäisen päivän esivalmisteluihin kuuluu?

3. Miten pizzoja voisi ennakkoon markkinoida asiakkaille ja varmistaa tilausten määrän?

4. Miten pizzat toimitetaan asiakkaille (kahvila ei ole auki)?

Vastaa alla olevalla lomakkeella

NÄYTTÖ-SUUNNITELMAN ARVOINTIKOHDAT 

Vastaa allaolevalla lomakkeella, miten toteutat KAIKKI arviointi kohdat omassa näytössäsi. Esim: 1. Tulen näyttöön pukeutuneena siistiin ja puhtaaseen kokkiasuun.

A. Työprosessin hallinta

1. tulee työvuoroon pukeutuneena tehtävän vaatimalla tavalla ja huolehtii ulkoisesta olemuksestaan

2. noudattaa työaikoja ja sopii tarvittaessa poikkeamista

3. suunnittelee ja aikatauluttaa työvuoronsa työtehtäviä

4. kunnostaa asiakas- ja työtilat toimintojen mukaan

5. valmistaa tai valmistelee pikaruokatuotteita tai -palveluja

6. valmistaa erityisruokavalioiden mukaisia tuotteita

7. huomioi asiakkaiden saapumisen ja käyttäytyy kohteliaasti ja kommunikoi heidän kanssaan palveluhenkisesti

8. suosittelee ja myy pikaruokayrityksen tuotteita

9. siistii ja järjestää asiakas- ja työtilat omatoimisesti

10. hankkii asiakkailta palautetta palveluista tai tuotteista ja kiittää asiakkaita sekä välittää palautteen esimiehille

11. tiedottaa asiakas- ja myyntitilanteet vuoroon tulevalle työntekijälle toimintatavan mukaisesti.

B. Työmenetelmien, -välineiden ja materiaalin hallinta

12. valmistaa ja valmistelee pikaruokayrityksen tuotteita toimipaikan koneita ja laitteita käyttäen

13. varustaa omatoimisesti myyntitiskin siihen kuuluvilla tuotteilla, raaka-aineilla ja tarvikkeilla

14. pitää huolen tuotteiden riittävyydestä ja laadusta

15. puhdistaa koneet ja laitteet

16. käyttää toimipaikan kassaa tai kassajärjestelmää sujuvasti, vastaanottaa ja käsittelee eri maksuvälineitä turvallisesti

17. täyttää tarvittaessa automaatteja.

C. Työn perustana olevan tiedon hallinta

18. esittelee toimipaikan tuotteiden nimet, pääraaka-aineet ja hinnat sekä soveltuvuuden tavallisimpia erityisruokavalioita noudattaville asiakkaille

19. palvelee asiakkaita suomen kielellä ja hoitaa palvelutilanteen ruotsin kielellä ja yhdellä vieraalla kielellä

20. palvelee asiakkaita ruotsin kielellä, hoitaa palvelutilanteen joustavasti suomen kielellä ja hoitaa palvelutilanteen yhdellä vieraalla kielellä

21. hoitaa palvelutilanteen suomen tai ruotsin kielellä sekä yhdellä vieraalla kielellä ja selviytyy auttavasti toisella kotimaisella kielellä

22. hoitaa palvelutilanteen koulutuskielen lisäksi suomen tai ruotsin kielellä sekä yhdellä muulla kielellä.

D. Elinikäisen oppimisen avaintaidot

23. arvioi työsuorituksiensa onnistumista ja kykenee ottamaan vastaan palautetta

24. toimii erilaisten ihmisten kanssa työyhteisössä ja ryhmässä

25. noudattaa toimipaikan työturvallisuusohjeita ja -säädöksiä ottaa työssään huomioon työyhteisön jäsenten, itsensä ja asiakkaiden turvallisuuden

26. noudattaa omavalvontasuunnitelmaa

27. työskentelee ergonomisesti

28. käyttäytyy hyvien käy.ttäytymistapojen mukaisesti

29. noudattaa vaitiolovelvollisuusohjeita

30. toimii kestävän toimintatavan mukaisesti.

Terhi.Muhli@inlive.fi

p. 4044 250 462

Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita